Les imatges, textos i vídeos d'aquest blog són propietat del seu autor.
Si algú en volgués alguna/es mes les pot demanar escribint un comentari i els hi enviaré en format original i amb resolución de millor qualitat.

dilluns, 21 de setembre del 2009

Després de la tempesta...bon pas de migradors

Boscarla de canyar (Acrocephalus scirpaceus)

Ahir a la tarda va succeïr una forta tempesta de vent i pluja, que durant una bona estona va caure en forma de calamarsa, que no va parar fins poc abans de les 9 del vespre. Malgrat la intensitat de la pluja, que fins i tot baixava en forma de riuada pels costats de les carreteres i el nivell pujava ràpidament als jardins, tant sols es van registrar 46 l/m2.

Actualment la majoria d'espècies d'ocells estàn realitzant la seva migració anual cap al sud i, sovint, per causes meteorològiques extremes com la d'ahir, fa que aquests ocells es vegin obligats a aturar-se (especialment espècies petites d'insectívors, que migren majoritàriament durant la nit). La baixa temperatura i l'aigua fa que necessitin consumir tot, o gran part, del greix i el múscul que acumulen per poder migrar (hores i, fins i tot díes, sense menjar), per tal de conservar l'escalfor corporal i no morir d'hipotèrmia.

Per aquest motiu avui, concretament a la riera del Palau, han estat observats un gran nombre de petits ocells migradors, cercant insectes entre la vegetació, entre els quals destacaven, pel que fa al nombre, les boscarles de canyar (Acrocephalus scirpaceus).

Com a sorpresa, degut a que ès una espècie iregular i difícil de detectar, hi destaca la observació d'un boscarler comú (Locustella lusciniodes), també a la riera del Palau.

Llistat de les espècies migrants observades avui a la riera del Palau:

- Oreneta vulgar (Hirundo rustica): diversos exemplars no comptats en vol
- Oreneta cuablanca (Delichon urbicum): diversos exemplars no comptats en vol
- Mastegatatxes (Ficedula hypoleuca): 3 exemplars
- Pit-roig (Erithacus rubecula): 4 exemplars
- Boscarla de canyar (Acrocephalus scirpaceus): 7 exemplars
- Tudó (Columba palumbus): petits estols en vol, i un grup de 12 exemplars aturats a la gespa de la ermita de Santa Madrona
- Mosquiter de passa (Phylloscopus trochilus): 4 exemplars
- Boscarler comú (Locustella luscinioides): 1 exemplar


Boscarles de canyar (Acrocephalus scirpaceus)

Mastegatatxes (Ficedula hypoleuca)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada