Les imatges, textos i vídeos d'aquest blog són propietat del seu autor.
Si algú en volgués alguna/es mes les pot demanar escribint un comentari i els hi enviaré en format original i amb resolución de millor qualitat.

dimecres, 21 d’octubre del 2009

Comença l'eixamenada de formigues

Avui, després de les plujes, s'ha detectat una gran activitat a l'entorn del formiguers de pràcticament arreu de Sant Andreu de la Barca, en que s'han observat una gran quantitat d'individus alats, els quals, donada la gran varietat i semblança que hi ha entre espècies, no han pogut ser identificades.

Diversos formiguers amb presència d'exemplars "sexuats"

Aquestes formigues alades, es defineixen com a individus "sexuats", entre els hi trobem tant mascles com femelles. El mascles ténen la funció d'aparellar-se amb les femelles, i aquestes (futures reines) un cop fertilitzades acaben perdent les ales i cerquen refugi sota terra on es formarà un nou formiguer la temporada vinent; aquest tipus de formació de noves colònies s'anomena "haplometrosi".

Exemplars alats al detall

Formiga reina sense ales cercant refugi

Més informació sobre les formigues a http://www.hormigas.org/

2 comentaris:

  1. Nano!!

    d'aquestes formigues en pots col·leccionar? Vull dir si les pots pillar o dir-me on son, per als ocells es un petit manjar y per les ballestes efectivitat 100%!!!

    soc en marc pérez, de la Palma

    ResponElimina
  2. Hola Marc,

    En principi te les pots trobar a qualsevol lloc, sempre al camp, es clar!!! Et diré que anaven els mosquiters, els tallarols de casquet, els pardals, etc, com bojos atrapant-ne al vol. Si no en trobes et puc omplir un pot.

    ResponElimina