Les imatges, textos i vídeos d'aquest blog són propietat del seu autor.
Si algú en volgués alguna/es mes les pot demanar escribint un comentari i els hi enviaré en format original i amb resolución de millor qualitat.

dijous, 26 de novembre del 2009

Aclaració sobre la suposada tórtora turca leucística

Correció pel que fa al reportatge pujat a aquest blog el passat dia 18/11/2009 respecte a l'observació d'una tórtora turca (Streptopelia decaocto) leucística.


Avui mateix he rebut un correu sobre una persona que m'ha fet un suggeriment molt interessant, que aquest ocell no fos cas que es tractés d'una tórtora domèstica (Streptopelia roseogrisea var. risoria), que al camp es veuen de color molt clar i tampoc m'ho havia plantejat pas.

Cercant informació, analitzant a fons l'ocell fotografiat per mí i mirant altres fotos a internet per comparar, he arribat a la conclusió que, efectívament, es tracta d'una tórtora domèstica. Apart de la coloració hi han altres diferenciacions morfológiques que la permet separar de la tórtora turca (Streptopelia decaocto).

L'analitzarem mirant les fotos:

En proporció, la tórtora domèstica (Streptopelia roseogrisea var. risoria) es veu més petita que les tórtores turques (Streptopelia decaocto) que hi ha al seu voltant

No és del tot leucística, ja que té marques negres ben patents a sota la cua. A més, aquesta darrera és més curta que la de la tórtora turca, típic de la tórtora domèstica

Per tant, podem concloure que es tracta d'una tórtora domèstica (Streptopelia roseogrisea var. risoria). 1ª citació per a Sant Andreu de la Barca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada