Les imatges, textos i vídeos d'aquest blog són propietat del seu autor.
Si algú en volgués alguna/es mes les pot demanar escribint un comentari i els hi enviaré en format original i amb resolución de millor qualitat.

dijous, 5 de novembre del 2009

Dades d'interés trobades a l'Anuari d'Ornitologia de Catalunya 2008

Ja podeu consultar l'Anuari d'Ornitologia de Catalunya de l'any 2008 a la web de l'ICO (Institut Català d'Ornitologia). Tot els fitxes estàn en format PDF.

http://www.ornitologia.org/publicacions/anuari4.htm


Tot consultant-lo he trobat algunes observacions interessants per la nostra vila:

- Cigonya blanca (Ciconia ciconia): Sant Andreu de la Barca 1 ex. sobre l’autovia A-2 el 9.II (MNPA); primera citació prenupcial (F).

- Voltor comú (Gyps fulvus): Castellbisbal 1 ex. en vol en direcció sudoest el 24.I (JPSA); (G).

*Aquest individu de Voltor comú (Gyps fulvus) que va ser observat a Castellbisbal, si va seguir volant en direcció SO, per força va haber de passar per Sant Andreu de la Barca. Esdevé per tant la 1ª citació d'aquesta espècie per al nostre municipi.

- Rossinyol del Japó (Leiotrix lutea): Corbera de Llobregat 5 exs, 3 dels quals són juvenils, al serrat del Vent el 28.VII (CFMA); (R).

* Text extret de l'Atles referent a l'estatus del Rossinyol del Japó (Leiotrix lutea): "L’any 2008 cal destacar l’alt nombre d’exemplars anellats a can Balasc en el marc del projecte SYLVIA i l’expansió geogràfica en dues direccions: cap al nord-est on es detecta a Teià per primer cop, i cap al sud-oest per les serralades delmarge esquerra del Llobregat on ja s’hi detectà el 2007 (Anton 2008) i on, al 2008, es confirma la seva reproducció a Corbera de Llobregat. En conjunt, es pot afirmar que cria de manera consolidada a Collserola i a la serralada de Marina i que està expandint la seva distribució geogràfica.- CFMA." Sembla ser que aviat tindrem observacions regulars d'aquesta espècie a Sant Andreu de la Barca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada