Les imatges, textos i vídeos d'aquest blog són propietat del seu autor.
Si algú en volgués alguna/es mes les pot demanar escribint un comentari i els hi enviaré en format original i amb resolución de millor qualitat.

diumenge, 27 de desembre del 2009

Anellament de gavines al Zoo de Barcelona


Informació extreta del Butlletí Electrònic nº 306 de l'ICO (Institut Català d'Ornitologia)

Aquest any l'ICO i el Zoo de Barcelona han posat en marxa un projecte de seguiment de gavines al Parc de la Ciutadella. Aquest estudi inicialment se centra en el seguiment dels moviments del gavià (Larus michahellis) i de l'hivernada de la gavina vulgar (Larus ridibundus), però també s'espera realitzar captures i marcatges d'altres espècies, principalment ardeides. Els ocells marcats porten una anella metàl·lica oficial i també una anella plàstica de color de lectura a distància. En el cas del gavià les anelles són verdes amb un codi de quatre lletres en blanc que comença per la lletra P. Les gavines vulgars, en canvi, porten anelles de color blau i codi de color blanc que són dues lletres i dos números, i comença amb la lletra N. Fins ara s'han marcat un total de 46 gavians i 7 gavines vulgars.

Si visiteu el Zoo o el Parc de la Ciutadella és molt possible que tingueu l'oportunitat de veure alguna gavina marcada. És important que entreu les vostres observacions al portal de marques especials:
http://www.ornitologia.org/marques_especials/

Moltes gràcies per la vostra col·laboració!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada