Les imatges, textos i vídeos d'aquest blog són propietat del seu autor.
Si algú en volgués alguna/es mes les pot demanar escribint un comentari i els hi enviaré en format original i amb resolución de millor qualitat.

dimecres, 11 de juny del 2014

Inutilitzat un valuós punt de cria pel ballester

El ballester es una ocell estival,  semblat al falciot negre, que nidifica en forats d'edificis del nostre municipi. Aquesta espècie, així com les orenetes i els falciots, es molt important ja que consumeixen una gran quantitat d'insectes voladors, incloent-hi mosquits, amb la qual cosa la seva presència es molt beneficiosa per a les persones.

Aquest matí s'ha observat que s'han tapat uns forats de la façana, tota de totxos, de l'edifici on ès l'oficina de Correus i que dóna als jardins Pedemonte, que feien servir cada any els ballesters per nidificar. 


El ballester, tot i que no es troba amenaçat, es veu greument afectat pel fet de tancar els forats on nidifiquen, la restauració d'edificis vells i la construcció de nous.

No vol dir que aquesta actuació afecti la població reproductora de ballester de Sant Andreu de la Barca, ja que nidifica en altres punts, però és un tipus d'acció que el podria dur a desaparèixer si es fa servir en altres llocs.

Aquest municipi necessita un canvi de mentalitat, informació i sensibilització de forma urgent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada