Les imatges, textos i vídeos d'aquest blog són propietat del seu autor.
Si algú en volgués alguna/es mes les pot demanar escribint un comentari i els hi enviaré en format original i amb resolución de millor qualitat.

dissabte, 31 de gener del 2009

Màxim de becadells comuns (Gallinago gallinago) hivernants al riu Llobregat a Sant Andreu de la Barca

Avui s'ha detectat el màxim poblacional de Becadell comú (Gallinago gallinago) al riu Llobregat al seu pas per Sant Andreu de la Barca. En total han estat 6 els individus observats. Tots ells detectats en punts diferents, però no gaire allunyats els uns dels altres.

Els díes enboirats i de pluja feble i intermitent com ha succeït aquest matí fa sortir més els ocells aquàtics que es mouen més amagats entre la vegetació. S'ha notat especialment en les polles d'aigua (Gallinula chloropus), en que s'observaren petits grups de fins a 8 exemplars menjant en les illetes. També hi havía força activitat per part dels ànecs collerds (Anas platyrhynchos).

No s'ha detectat cap gavineta de tres dits (Rissa tridactyla).

També han localitzat altres espècies interessants:

- Esplugabous (Bubulcus ibis): un estol de 9 exemplars volant en formació de V riu avall.
- Fredeluga (Vanellus vanellus): dos grups separats, un de 8 exemplars i l'altre de 7, en total 15 exemplars.
- Tord comú (Turdus philomelos): un total de 8 exemplars detectats en tot l'itinerari.

1 comentari:

  1. Hola!! me gusta mucho tu blog, entré por casualidad hace un par de dias y me lo he añadido a favoritos, me interesa mucho el medio ambiente y mucho mas el nuestro, por cercania ya que vivo en Sant Andreu, y me preocupa el estado mediambiental del municipio asi como los efectos en la fauna.
    saludos

    ResponElimina