Les imatges, textos i vídeos d'aquest blog són propietat del seu autor.
Si algú en volgués alguna/es mes les pot demanar escribint un comentari i els hi enviaré en format original i amb resolución de millor qualitat.

dilluns, 30 de març del 2009

Les restes de la ventada de gener?

En una clariana del Serrat d'en Canals, a l'entrada a Sant Andreu de la Barca des de Corbera de Llobregat (carretera de Corbera), a l'altra banda de la font de Can Canals, ja fa aproximadament dos anys que acumulen les restes de poda triturada procedents dels treballs de manteniment de les zones ajardinades municipals de Sant Andreu de la Barca, tot i que possiblement també, gran part, podríen procedir de jardins privats.

El fet és que totes aquestes restes vegetals (i no vegetals també) triturades s'acumulen per tal de produïr compost. Ja que s'ha comprobat que aquestes matèries són sovint carregades en camions, suposadament per adobar. Sens dubte que el procés de compostatge és completament efectiu (descomposició produïda per bacteris, protozous, etc...), en díes freds surten fumeroles dels monticles i la olor que fan és bastant forta (emissió de CO2).

No tinc coneixement de si aquesta zona és adecuada per tenir aquesta mena de "planta de compostatge" o si, pot ser, l'Ajuntament té coneixement i ha donat permís per tal de fer-la. Destaco que els jardiners que normalment treballen als jardins municipals són regularment vistos en aquesta àrea carregant compost o descarregant més material de poda. Fins aquí ho podríem definir com a "correcte", tot i que no m'acaba de fer el pes.

Ubicació exacta de "planta de compostatge" municipal

Restes de poda triturada (compost)

Degut al fort temporal de vent, produït el passat mes de gener, molts arbres van caure, i de fet encara n'hi ha de caigut al mig del bosc. Les restes dels arbres caiguts, sobretot sobre víes comunicació, sembla que van ser acumulats aquí, van ser esporgats i tallats. Ara formen part d'aquesta planta de compostatge, tot i que, possiblement, encara hi hagin restes per triturar. El que està molt clar es que s'ha omplert de fusta tallada i en descomposició gran part d'aquesta àrea, impossibilant també el pas de les persones cap a un corriol que duia a un camí forestal.

Es quedaràn aquí aquestes restes?

Tot i aixó, sembla que es va aprofitar la "confusió" de les feines de neteja, per llençar altra matèria que té poca utilitat com a compost.

Aquests materials, fins fa poc no hi eren. Per la part del darrere hi ha una pista oberta, ideal per a que hi puguin descarregar grans camions. Són restes de construccions i de brossa (procedents, segurament, de les destrosses materials produïdes per la ventada). Aquests materials sí que no hi tenen cabuda aquí. Converteixen aquest racó en un abocador.

El tenir una petita planta de compostatge...bé, es un sistema força ecològic.

Però que passa quan trobes un abocador de runa al costat???

Sembla ser que les restes vegetals acumulades aquí també poden ser interpretades que han estat abocades allà amb la única intenció d'embrutat el medi.

De tota manera caldrà anar veient que es fa amb tot aixó, si es que s'en fa alguna cosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada