Les imatges, textos i vídeos d'aquest blog són propietat del seu autor.
Si algú en volgués alguna/es mes les pot demanar escribint un comentari i els hi enviaré en format original i amb resolución de millor qualitat.

dilluns, 16 de març del 2009

Possible nidificació del Pinsà comú a Sant Andreu de la Barca per segon any consecutiu

L'any passat es va comfirmar la nidificació de dues parelles de Pinsà comú (Fringilla coelebs) al serrat d'en Canals, a Sant Andreu de la Barca.

Aquesta espècie, per norma general, és un ocell migrador i hivernant molt comú a casa nostra. S'ha detectat com a nidificant a prop (Castellví de Rosanes, Gelida, Corbera de Llobregat i serra de Collserola), però a Sant Andreu de la Barca, la primavera del 2008 va ser el primer cop.

Mapa d'abundància del Pinsà comú (Fringilla coelebs), segons l'Altes dels Ocells Nidificants de Catalunya 1999-2002

Avui, dia 16 de març de 2009, s'ha escoltat un mascle cantant actívament al mateix punt que l'any passat (en que va ser detectat per primer cop, el dia 11 d'abril de 2008). Aquest any ha començat força aviat, s'anirà fent un seguiment per tal de comfirmar, per segon any consecutiu, que el Pinsà comú ha tornat a nidificar a Sant Andreu de la Barca.

Més informació sobre aquesta espècie al SIOC (Servidor d'Informació Ornitológica de Catalunya). http://www.sioc.cat/fitxa.php?sci=0&sp=FRICOE

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada