Les imatges, textos i vídeos d'aquest blog són propietat del seu autor.
Si algú en volgués alguna/es mes les pot demanar escribint un comentari i els hi enviaré en format original i amb resolución de millor qualitat.

diumenge, 28 de juny del 2009

Espai Terra: Resum dels episodis del 22/06/2009 al 26/06/2009

Espai Terra - 22/06/2009



Eloi Cordomí ens porta a les costes del Maresme, on algunes de les platges s'han quedat gairebé sense sorra pels temporals d'aquest hivern. Tot i això, amb la regeneració artificial s'aconsegueix recuperar durant una temporada les platges que les onades s'han emportat. També veiem les vinyes que hi ha plantades a l'extrem sud de la comarca, i que produeixen un vi de gran qualitat.


Espai terra - 23/06/2009



Amb Salvador Sala coneixem un criador de cavalls de raça pirinenca catalana destinats a la producció de carn per al consum. Seguidament, visitem uns cavalls d'arrossegada que s'utilitzen per netejar boscos. I també descobrim el nou paper que se'ls ha trobat a les eugues de cavall bretó: ser mares de lloguer d'eugues de raça àrab.


Espai terra - 25/06/2009



Francesc Mauri ens porta a una àrea poc coneguda, la vall del riu Corb, caracteritzada per un paisatge singular amb molts racons per descobrir. Passem per Guimerà, un poble que conserva un gran encant medieval, seguim la ruta per Vallfogona de Riucorb, i ens aturarem a Albió, on visitem una formatgeria artesana. El nostre vol també ens porta a Vallbona de les Monges, on visitem la cooperativa l'Olivera.


Espai Terra - 26/06/2009



Martí Boada es desplaça a Cànoves, al massís del Montseny, on ens ensenya l'arbre més gran de Catalunya, el castanyer de Can Cuc. En aquesta zona és fàcil trobar-hi pericó, una planta antibiòtica, que segons les dites populars té virtuts esotèriques si es cull a la mitjanit el dia de Sant Joan. Per acabar el recorregut passem pels "camins d'abast", uns corriols que s'utilitzaven temps enrere per facilitar la mobilitat entre masies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada