Les imatges, textos i vídeos d'aquest blog són propietat del seu autor.
Si algú en volgués alguna/es mes les pot demanar escribint un comentari i els hi enviaré en format original i amb resolución de millor qualitat.

dilluns, 6 de juliol del 2009

Escarabat Chrysolina herbacea a la riera del Palau

Ara la riera del Palau es troba ben plena d'herba-sena borda (Mentha suavolens), una planta típica d'ambients humits i ombrívols que emet una olor suau i agradable, i que són freqüentats per un petit escarabat de color verd amb una bonica brillantor metal·litzada: es tracta de l'espècie Chrysolina herbacea.

Herba-sana borda (Mentha suavolens)

Chrysolina herbacea és un escarabat d'uns 12 mm de longitud, de l'extensa família Chrysomelidae i de la subfamília Chrysomelinae. Viu a Europa i l'oest d'Àsia.
Li agraden els ambients humits i ombrívols, com els boscos de ribera. S'alimenta de plantes del gènere Mentha que creixen en aquests hàbitats. Se n'alimenta tant de les fulles, com de les flors, i del pol·len.
Aquest bonic verd metal·litzat del seu cos contrasta amb el vermell de les ales que mostra quan es desplaça volant.


Chrysolina herbacea

I també, no gaire lluny d'allà, a la mateixa riera...

Marieta de 22 punts (Thea vigintiduopuncata)

Petita marieta que fa entre 3 i 4,5 mm de longitud. Tant el nombre de taques (11 a cada èlitre) com la seva distribució es manté molt constant entre diferents individus. En quant a l'alimentació es diferencia de la majoria de marietes ja que en lloc de pugó menja fongs (míldiu, floridures) al terra o a la vegetació baixa. És força comuna però la seva mida fa que sovint passi desapercebuda.

Papallona del gram (Pararge aegeria), femella

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada