Les imatges, textos i vídeos d'aquest blog són propietat del seu autor.
Si algú en volgués alguna/es mes les pot demanar escribint un comentari i els hi enviaré en format original i amb resolución de millor qualitat.

dijous, 23 de juliol del 2009

La calorada arriba al Baix Llobregat

Avui fa una calor terrible, i fins i tot el vent bufa calent...

Nota informativa elaborada dimecres 22-07-09 a les 19:00 h.

LA CALORADA ARRIBARÀ AL LITORAL I AL PRELITORAL

Dijous es preveu de nou la superació del llindar de temperatura màxima extrema a molts sectors del país, però especialment al prelitoral.

A partir de divendres s’iniciarà una lleugera davallada fins el cap de setmana.

Avui dimecres la temperatura màxima ha superat el llindar d’avís de calor a diversos punts de Catalunya, sobretot de l’interior. Algunes d’aquestes temperatures màximes són:

NOM / COMARCA / TMAX
Roquetes (1050 m) / Baix Ebre / 33,2
Viladecans / Baix Llobregat / 33,2
Castelldans / Garrigues / 37,0
Alcarràs / Segrià / 35,9
Horta de Sant Joan / Terra Alta / 39,9

La predicció indica que dijous la temperatura es mantindrà semblant a l’interior, tret del Pirineu onbaixarà lleugerament, però serà més alta al litoral i sobretot al prelitoral, on les màximes oscil·laranentre 34 i 38 graus, degut a l’entrada de vent de l’oest. A causa d’aquesta predicció el Servei Meteorològic de Catalunya manté l'avís de nivell 1 de temperatura màxima extrema per dijous.

A partir de divendres s’iniciarà una baixada de la temperatura, que es notarà més de cara al cap de setmana. Aquests tres dies es perfilen com un parèntesi en l’episodi de calor, ja que la predicció a mitjà termini indica que a partir de dilluns tornaran els valors molt alts de temperatura.

A banda d’aquest descens tèrmic, entre divendres i dissabte el vent de tramuntana i de mestral bufarà als dos extrems de Catalunya.

Més informació a http://www.meteo.cat/.

22 de juliol de 2009

Veure original a http://www.meteocat.com/mediamb_xemec/servmet/pagines/Premsa/notainformativa220709.pdf


Nota informativa elaborada dimarts 21-07-09 a les 12:00 h

EL SERVEI METEOROLÒGIC DE CATALUNYA ALERTA D’UN NOU EPISODI DE CALOR PER ALS PROPERS DIES

No es descarta que l’episodi s’allargui fins a final de mes

La previsió meteorològica pels propers dies indica l’arribada d’una massa d’aire càlid procedent del sud que farà pujar la temperatura arreu de Catalunya. Tot i que la calor afectarà tot el país, dimecres l’augment tèrmic es notarà especialment a les comarques interiors, ja que la marinada frenarà la pujada de la temperatura prop del litoral. Dijous, en canvi, l’entrada de vent de llebeig (sud-oest) podria fer pujar més la temperatura al litoral i al prelitoral i mantenir-se estable a l’interior. La irrupció càlida a nivells baixos arribarà al seu punt màxim la nit de dimecres a dijous, quan la temperatura, a 1500 metres a la vertical de Barcelona, arribarà als 26 graus.

Aquesta situació meteorològica fa preveure que se superi el llindar de temperatura màxima extrema dimecres i dijous, és a dir, la superació del percentil 98 de la temperatura màxima diària d’estiu. Alguns valors indicatius d’aquest llindar que es podrà superar són els 38 ºC de Lleida, els 36,5 ºC de Girona, els 33,1 ºC de Barcelona o els 31,3 ºC de Tarragona.

Durant el cap de setmana la calor afluixarà, però molt lleugerament, per tornar a intensificar-se a principis de la setmana vinent. Així doncs, sembla que l’episodi d’altes temperatures serà llarg, i no es descarta que pugui arribar a estendre’s fins a finals de mes de juliol.

A causa d’aquesta situació el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de nivell 1 de temperatura màxima extrema, arran de la previsible superació d’aquest llindar dimecres 22 i dijous 23 de juliol. En funció de les previsions, i en cas que es consideri que el llindar es pugui seguir superant els dies següents, l’avís passaria a ser de nivell 2 per onada de calor (tres o més dies seguits de superació del llindar).

Més informació a www.meteo.cat.

Servei Meteorològic de Catalunya

Barcelona, 21 de juliol de 2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada