Les imatges, textos i vídeos d'aquest blog són propietat del seu autor.
Si algú en volgués alguna/es mes les pot demanar escribint un comentari i els hi enviaré en format original i amb resolución de millor qualitat.

diumenge, 16 d’agost del 2009

Més invertebrats aquàtics a la riera de Mas Mitjans

Aquest matí han estat capturats i fotografiats d'altres invertebrats aquàtics interessants a la riera de Mas Mitjans. Tot i que aquest tram de riera no supera els 100 metres de longitud, acull una riquesa de microfauna aquàtica molt interessant, amb espècies que només poden desenvolupar-se en aigües molt netes i ben oxigenades.

Es continuen observant les espècies més típiques d'aquesta zona: els crustacis amfípodes del génere Gammarus, també alguns capgrossos de granota verda (Pelophylax perezi), nedadors d'esquena (Notonecta glauca), hidromensors (Hydrometra stagnorum), el ditisc (Dytiscus marginalis) que ha pogut ser fotografiat, i com a novetat un escorpí d'aigua (Nepa cinerea) i una larva d'odonat zigópter (probablement de Calopteryx haemorrhoidalis, que habitat també en aquesta zona).

Es continuen observant exemplars adults de l'odonat anisópter de l'espècie Cordulegaster boltonii.

Ditisc (Dytiscus marginalis) femella

Escorpí d'aigua (Nepa cinerea)

Fixeu-vos en el detall de la foto a sobre d'aquestes línies, just al costat esquerre a prop del cap de l'escorpí d'aigua

Ara el veieu?, es tracta d'una larva d'espiadimonis, segurament de Calopteryx haemorrhoidalis

S'han localitzat també algunes espècies d'odonats pel camí de Mas Mitjans, en direcció a la riera, malgrat que la gran majoria eren exemplars joves i femelles de Sympetrum striolatum.

Femella adulta de Sympetrum striolatum

Femella jove de Sympetrum striolatum

Mascle de Cordulegaster boltonii, tocant la superfície de l'aigua amb l'extrem de l'abdomen

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada