Les imatges, textos i vídeos d'aquest blog són propietat del seu autor.
Si algú en volgués alguna/es mes les pot demanar escribint un comentari i els hi enviaré en format original i amb resolución de millor qualitat.

diumenge, 4 d’octubre del 2009

La tradició "clandestina" del BMX a Sant Andreu de la Barca

En un escrit anterior es mostrava com alguns practicants de l'estil de BMX (Bicycle Moto Cross) es llençaven des de la zona del Pi Tallat de Sant Andreu de la Barca, a tota velocitat a través del bosc seguint corriols que ells mateixos han provocat per l'erosió de les seves bicicletes, creuant fins i tot pel ben mig de camins amples per on circula la gent, amb el conseqüent risc d'accidents.

Veure enllaç relacionat aquí: http://naturasab.blogspot.com/2009/04/les-muntanyes-de-sant-andreu-de-la.html

Fa unes quantes setmanes es va descobrir tot un muntatge, amb salts i rampes fets amb terra, acumulació de plàstics, eines i tot de brossa en un punt concret del serrat d'en Canals on, per les dimensions de les roderes impreses al sòl, es pot comfirmar que provenen de bicicletes, i sense por d'equivocar-nos, podem recalcar, pel tipus de circuit, que es tracten de tipus BMX.

Roderes de bicicleta a prop del lloc esmentat

Tot el muntatge del circuit clandestí de BMX

En aquest sector hi surten (almenys fins ara) algunes espècies d'orquídies, com l'escassa abellera groga (Ophrys lutea). No oblidem tampoc, que l'espai del serrat d'en Canals està catalogat com a Espai d'Interés Comunitari.

Definim "Espai d'Interés Comunitari":

Són àrees que, sense ser encara protegits pel gobern local (cosa que segurament no es farà) o estatal, compten amb característiques ecol·lògiques lo suficientement importants com per a meréixer la consideració de parc natural o, almenys, per a rebre protecció especial.
En aquests casos l'Agencia Europea de Medi Ambient o un òrgan designat a tal efecte te la facultat d'assenyalar aquests espais com a zona d'interés comunitari, a l'espera de posteriors estudis o la declaració de la zona com a espai protegit pels goberns locals. La designació té l'efecte d'impedir la urbanització de la zona ("se nos ve el plumero"). Per aquesta darrer motiu, la zona està declarada com de sòl no urbanitzable, cosa que es va voler intentar fa molts anys.


Al carrer de la Serra de l'Ordal, a la colònia del Palau, hi ha un circuit vallat per a BMX molt gran i ben maco a disposició de tots els usuaris, si resta tancat sempre es pot demanar la clau. Personalment trobo que no cal fer clandestinament un altre enmig del bosc en un àrea catalogada com a ZIC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada