Les imatges, textos i vídeos d'aquest blog són propietat del seu autor.
Si algú en volgués alguna/es mes les pot demanar escribint un comentari i els hi enviaré en format original i amb resolución de millor qualitat.

dimecres, 20 de maig del 2009

Darrera visita de l'any al Falcó pelegrí (Falco peregrinus) nidificant a les serres de l'Ordal

Joves de l'any de falcó pelegrí (Falco peregrinus) amb una femella a l'esquerra i un mascle a la dreta (en les aus rapinyaires la femella és sempre més gran que el mascle)

En la visita anterior vam donar quasi per segur que la nidificació d'enguany de la parella de falcó pelegrí (Falco peregrinus) en un punt de l'espai natural del Garraf-Ordal no havia tingut cap éxit reproductor.

Estavem del tot equivocats.

Aquest matí, pels voltants del niu vam trobar primer el mascle adult aturat una bona estona en un torre elèctrica. De lluny se sentía de tant en tant la cridória d'altres individus; el cas es que eren els crits típics dels exemplars joves d'aquesta espècie.

Falcó pelegrí (Falco peregrinus) mascle adult

Al cap d'una estona es localitzen 3 exemplars juvenils, dues femelles i un mascle, desplaçant-se per l'entorn del niu, jugant amb branquetes i empaitant-se entre ells en vol.

Ahir, uns ornitòlegs de Sant Boi de Llobregat, van informar a en Paco Martínez que aquesta parella de falcons pelegrins hi nidifiquen a la zona des de fa 6 anys, i solen cambiar la ubicació del niu, tot i que sense distanciar-se'n gaire de la paret rocosa.

Els polls estàn molt forts i volen perfectament, no trigaràn gaire a abandonar el territori dels pares, per tant hem considerat que no val la pena tornar-hi fins a la propera temporada de cria: l'any que ve.

Més fotografies dels pollets

També alguns videos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada