Les imatges, textos i vídeos d'aquest blog són propietat del seu autor.
Si algú en volgués alguna/es mes les pot demanar escribint un comentari i els hi enviaré en format original i amb resolución de millor qualitat.

diumenge, 10 de maig del 2009

Espai Terra: Resum dels episodis del 04/05/2009 al 08/05/2009 (3ª setmana)

Espai Terra - 04/05/2009



La necessitat d'arraconar les pedres per anar fent lloc a petites parcel·les de conreu va donar formes originals a unes parets que avui dia trobem al parc de Pedra Tosca, a les Preses, creat perquè no es perdi la saviesa dels vells mestres. La Cori Calero ens descobreix una tradició que aguanta amb parets de pedra volcànica provinents de l'erupció del volcà Croscat fa uns 10.000 anys.


Espai Terra 05/05/2009



El riu Ter neix a prop de Bastiments i se n'ha tret profit en l'àmbit industrial, agrícola, elèctric i domèstic. En Toni Nadal segueix el curs del riu passant per Setcases, Camprodon i Ripoll, on visita un dels monestirs més importants de Catalunya. També seguim els meandres que forma el riu a Roda de Ter i fins al pantà de Sau.


Espai Terra 06/05/2009



La masia de Mas Colomer, a Taradell, és un clar exemple de la típica masia catalana a quatre vents. Construïda l'any 1209, ha estat testimoni del pas de 19 generacions.


Espai Terra - 07/05/2009



En Toni Nadal continua el seu viatge pel riu Ter. Sau és molt més que un magatzem gegant d'aigua, el seu entorn natural és tot un privilegi. Seguint-ne el traçat trobem una via verda que connecta Olot i Girona, on fem parada per visitar la capital.


Espai Terra - 08/05/2009



Martí Boada ens acosta una setmana més a algunes de les curiositats de la natura més pròxima: el gripau corredor o els coloms roquers de Barcelona. També connectarem via webcam amb Sergi Ginebrera, un "flight controller" que treballa a l'Agència Espacial Europea.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada