Entre la vegetació encara cantava una boscarla de canyar (Acrocephalus scirpaceus), també els bitxacs comuns (Saxicola torquatus), els rossinyols comuns (Luscinia megarhynchos) i els bords (Cettia cetti), mentre que pel cel, els tristos (Cisticola juncidis) emetíen el seu cant rítmic. S'han observat també 3 exemplars de corriol petit (Charadrius dubius) i 4 bernats pescaires (Ardea cinerea), dos dels quals estaven aturats al riu, mentre que els altres dos volaven junts direcció nord, evidentment es tractava d'una parella que migra cap als seus quarters de reproducció.
Cal destacar la detecció d'una piula dels arbres (Anthus trivialis) que sobrevolaba el riu, també direcció nord. També, malgrat que és una espècie habitual a la nostra població, una bosqueta vulgar (Hippolais polyglotta) cantant, més própia de les zones forestals que no pas del riu Llobregat.
Qué dir dels treballs "d'ajardinament" del riu? Doncs aixó, el continuen ajardinant. Ara han plantant xipresos (Cupressus sempervirens) al costat dels camins d'accés des dels ponts peatonals. Quin significat pot tenir? Ja sabeu que els xipresos es planten habitualment als cementiris, i que simbolitzen una senyal de benviguda o bé la entrada al món dels difunts. No sé quina d'aquestes dues simbolitzacions li volen donar al riu. No sóc pessimista, peró més aviat sembla que en volen fer d'ell un cementiri, on tot resti mort. Se m'oblidava dir, que el xiprer no és una espècie própia dels espais de ribera; o sigui que ja tenim una altra espècie d'arbre que no toca.
Xipresos (Cupressus sempervirens), plantats a banda i banda dels camins d'accés al riu Llobregat. Entrem en un cementiri?
Ànecs collverds (Anas platyrhynchos) mascles, començant a adquirir el plomatge d'eclipsi
Corriol petit (Charadrius dubius)
Cuereta blanca (Motacilla alba) jove, nascuda enguany
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada