Les imatges, textos i vídeos d'aquest blog són propietat del seu autor.
Si algú en volgués alguna/es mes les pot demanar escribint un comentari i els hi enviaré en format original i amb resolución de millor qualitat.

diumenge, 14 de juny del 2009

Espai Terra: Resum dels episodis del 08/06/2009 al 12/06/2009

Espai Terra - 08/06/2009



Viatgem fins al Pla d'Urgell, al cor de les terres planes de Ponent. L'aigua ha estat el motor principal del Pla d'Urgell des que s'hi va construir el Canal d'Urgell, encara no fa 150 anys. Ara, el desenvolupament tecnològic ha permès la proliferació de plaques fotovoltaiques i, amb l'helicòpter del programa, Toni Nadal ens mostra els nous horts solars, on es produeix una quantitat important d'energia elèctrica.


Espai Terra - 09/06/2009



Toni Nadal ens porta a la Segarra, una comarca on els conreus de cereals són els principals protagonistes del paisatge. L'objectiu d'aquest viatge és descobrir el llegat històric d'aquesta zona, que s'ha comparat moltes vegades amb la Castella catalana per la gran quantitat de castells que hi podem trobar.


Espai Terra - 10/06/2009



Francesc Mauri sobrevola el Pallars Sobirà, una zona tranquil·la amb molts indrets per descobrir. Abans d'arribar al poble de Son, darrere de la vegetació alpina descobrim el Centre d'Interpretació de la Natura. És un espai on els visitants poden entrar en contacte amb la natura, de forma directa, respectuosa i dirigida, per conèixer la fauna i l'entorn d'aquesta zona de gran espectacularitat natural.


Espai Terra - 11/06/2009



Des de fa més de 5.000 anys, als Pirineus hi ha hagut els gossos de muntanya dels Pirineus, una raça autòctona catalana que protegeix els ramats d'atacs invasors. A mitjans del segle XX, amb el descens de depredadors a les muntanyes, gairebé van desaparèixer com a protectors de ramats i es van convertir en gossos de companyia. Cori Calero ens porta a un centre de la Cerdanya que es dedica a seleccionar exemplars d'aquesta raça, perquè tornin a tenir un paper útil.


Espai Terra - 12/06/2009



Martí Boada visita una explotació agrícola de l'Aldea que es dedica exclusivament al mercat xinès que hi ha a Catalunya. En aquests horts del Baix Ebre es cultiva la pukua, una carabassa xinesa que s'utilitza per fer sopes; el sonchai, un enciam del qual només es menja la tija, i unes albergínies diferents de les que es cultiven tradicionalment a casa nostra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada