Les imatges, textos i vídeos d'aquest blog són propietat del seu autor.
Si algú en volgués alguna/es mes les pot demanar escribint un comentari i els hi enviaré en format original i amb resolución de millor qualitat.

dissabte, 20 de juny del 2009

Sortida nocturna al pantà de Vallvidrera (Parc Natural de Collserola) - 20/06/2009

Aquest vespre-nit em vaig apuntar a una sortida organitzada per l'ADENC per anar a veure amfibis al pantà de Vallvidrera, dins del Parc Natural de Collserola.

Tot el grup ens vam reunir cap a les 20:45 hores del vespre i vam fer vía cap al pantà on, encara amb plena llum, cantaven ja una munió de granotes verdes (Pelophylax perezi) i algunes reinetes (Hyla meridionalis), era un veritable concert eixordador.



Concert de granotes verdes (Pelophylax perezi) i reinetes (Hyla meridionalis) al pantà de Vallvidrera

Després de sopar en unes taules de picnic properes, i ja el cel es començava a enfosquir, vam fer via cap al pontet que entra uns metres a dins del pantà, on vam detectar moltes granotes verdes cantant a l'aigua i també reinetes, més amagades i moltes cantant des dels matolls on encara queden més ben camuflades.

Ens vam dirigir després cap a una petita bassa artificial, creada per la Societat Catalana d'Herpetologia, on s'acullen diverses espècies d'amfibis com ara el tritó verd (Triturus marmoratus), que va ser l'única espècie de tritó que vam observar avui, el tritó palmat (Lissotriton helveticus), granota verda (Pelophylax perezi), reineta (Hyla meridionalis), gripau comú (Bufo bufo), gripau corredor (Epidalea calamita), gripauet de punts (Pelodytes punctatus), entre d'altres.

Espècies d'amfibis detectatdes durant la sortida:

- Tritó verd (Triturus marmoratus)
- Reineta (Hyla meridionalis)
- Gripauet de punts (Pelodytes punctatus)
- Granota verda (Pelophylax perezi)



Reinetes (Hyla meridionalis) cantant en un esbarzer (Rubus ulmifolius)


Reinetes (Hyla meridionalis)

I també...

- Ratolí de bosc (Apodemus sylvaticus)

Ratolí de bosc (Apodemus sylvaticus)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada