Les imatges, textos i vídeos d'aquest blog són propietat del seu autor.
Si algú en volgués alguna/es mes les pot demanar escribint un comentari i els hi enviaré en format original i amb resolución de millor qualitat.

dimarts, 28 de juliol del 2009

Nova espècie de papallona per a Sant Andreu de la Barca: Erynnis tages

Aquest matí ha estat observat i fotografiat un exemplar d'Erynnis tages, probablement una femella, al serrat d'en Canals. És la primera observació que es fa d'aquesta espècie d'hespérid a Sant Andreu de la Barca.

Erynnis tages (femella?) fotografiat avui al serrat d'en Canals

L'Erynnis tages és una papallona que podem distingir bé dels altres hespèrids foscos per la feblesa de les taques en el revers de les seves ales la qual cosa fa que ens aparegui com si fos, per aquesta cara de les ales, d'un color bru clar uniforme. Hi ha una gran variació de coloració: la que va des d'un color marró pàl·lid (forma brunnea) a la que és marró fosc amb tonalitats gris-blavoses fosques (forma clarus). Per l'anvers és més fosca, d'un gris marronós amb la presència d'algunes taquetes més clares.

És una espècie força comuna a Catalunya la qual podem observar de l'abril a l'agost volant per espais oberts, herbosos i secs. Les larves s'alimenten de lots (Lotus corniculatus) i desferracavalls (Hippocrepis comosa). És present arreu dels Països Catalans amb excepció de les Illes Balears.

Erynnis tages

Erynnis tages, forma marró clar - Fotografía de Mircea Costina

Erynnis tages, forma marró fosc - Fotografía d'Anònim

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada