Les imatges, textos i vídeos d'aquest blog són propietat del seu autor.
Si algú en volgués alguna/es mes les pot demanar escribint un comentari i els hi enviaré en format original i amb resolución de millor qualitat.

diumenge, 7 de març del 2010

El Servei Meteorològic de Catalunya activa avisos de nivell 2 per neu i onatge

Nota informativa elaborada pel SMC el 07/03/2010 a les 16:00 h.

La previsió per dilluns indica una nevada a cotes baixes a gran part de Catalunya, així com un fort temporal marítim a la costa.

El Servei Meteorològic de Catalunya, adscrit al Departament de Medi Ambient i Habitatge, confirma l’arribada d’una massa d’aire fred, així com la formació d’una depressió que s’aprofundirà entre Catalunya i les Illes Balears de cara a dilluns.

Aquesta situació meteorològica, a part d’una notable baixada de la temperatura arreu, donarà lloc a una nevada a cotes baixes que afectarà bona part del territori. Les precipitacions s’iniciaran diumenge a la tarda pels dos extrems de Catalunya, amb una cota de neu que baixarà ràpidament fins tan sols els 200 metres al final del dia. Dilluns la nevada s’estendrà i podrà afectar qualsevol punt del país, i la cota de neu arribarà a baixar fins a nivell del mar, sobretot a la meitat sud de Catalunya i a l’extrem nord-est. Es podran acumular gruixos de neu de més de 15 cm per sobre dels 400 metres punts del quadrant nord-est, de la Catalunya Central i del Prelitoral, i de més de 50 cm per sobre de 1000 metres, sobretot al Pirineu i Prepirineu Oriental. A les cotes més baixes es podran arribar a acumular localment fins a 5 cm de neu per sobre dels 200 metres. La nevada s’anirà restringint a la meitat est de Catalunya al final del dia.
A banda, es preveu un temporal marítim que s’enfortirà especialment a partir de dilluns a migdia. L’onatge superarà els 2.5 metres a tota la costa, i és probable que les onades màximes puguin ser d’entre 4 i 7 metres a qualsevol punt, però especialment a la meitat nord. Coincidint amb el temporal marítim, el vent de component est bufarà fort a la meitat est de Catalunya, amb ratxes que podran arribar a superar els 90 km/h.

La situació meteorològica millorarà progressivament de cara a dimarts, tot i que es mantindran les baixes temperatures.

A causa d’aquesta predicció, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos de Situació Meteorològica de Risc de nivell 1 per neu, onatge i vent, i de nivell 2 per neu i onatge.

Article original a: http://www.meteo.cat/mediamb_xemec/servmet/pagines/Premsa/notainformativa07032010.pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada