Les imatges, textos i vídeos d'aquest blog són propietat del seu autor.
Si algú en volgués alguna/es mes les pot demanar escribint un comentari i els hi enviaré en format original i amb resolución de millor qualitat.

diumenge, 19 d’octubre del 2014

"Draps bruts"

El mes passat, el grup per a defensa del medi ambient de Sant Andreu de la Barca va denunciar la brutícia acumulada, principalment consistent en tovalloletes (de les que es fan servir per netejar els nadons) que al ser llençades pel vàter acaben sortint, quan succeeixen fortes pluges, a través del clavegueram fins a una riera que passa per darrere de l'escola Josep Pla i el tanatori de SAB cap al riu Llobregat.

Entre la setmana del 15 al 21 de setembre, l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca va netejar totes aquestes, tasca que va ser molt elogiada.

Veieu les fotos de com estava la zona a finals d'agost. Fotos de Juan Hernández.


Però, quina sorpresa!!!

Fent una de les prospeccions de fauna pel serrat d'en Canals vaig trobar les mateixes restes abocades per l'Ajuntament a l'accés del bosc, a l'altra banda de la carretera davant de la font de Can Canals. Entre les deixalles també hi havia terra grisenca i restes de canyes.

Les mateixes restes procedent de la riera vora l'escola Josep Pla, les quals s'haurien d'haver portar a un abocador controlat o bé a ser destruides. En canvi es van preocupar de deixar-ho "amagat", amb el terra ben aplanadet.


Una gestió de residus vergonyosa i penosa, mai vista. No hi ha cap excusa per justificar aquesta acció.

Evidentment l'Ajuntament va ser informat de que van ser trobats els seus "draps bruts", ja que tot el territori està ben vigilat i hi ha bona disposició a denunciar qualsevol acció que l'amenaci.

Molt més difícil és conscienciar a la població de que no llencin les tovalloletes pel vàter, però sí seria més senzill millorar el sistema de clavegueram.