Les imatges, textos i vídeos d'aquest blog són propietat del seu autor.
Si algú en volgués alguna/es mes les pot demanar escribint un comentari i els hi enviaré en format original i amb resolución de millor qualitat.

dilluns, 5 de gener de 2009

Nevará demà?...

NOTA INFORMATIVA ELABORADA DILLUNS 05-01-09 A LES 12:00 h LA NEU EMBLANQUINARÀ FINS I TOT PUNTS DEL LITORAL

El dia de Reis obrirà les portes a quatre dies gèlids que portaran la neu intermitentment fins a punts del litoral, prelitoral i de les comarques del nord-est.

El reforçament de les altes pressions al voltant de les Illes Britàniques i l’aprofundiment d’una depressió a la Mediterrània afavoriran que una massa freda procedent del nord d’Europa es mobilitzi cap a Catalunya a partir del matí del dia de Reis. Serà, però, a partir de la tarda o del vespre quan la temperatura baixarà prou com perquè les precipitacions caiguin en forma de neu a totes les cotes. No s’esperen grans nevades però sí enfarinades, o gruixos de pocs centímetres, que no cauen sovint a l’àrea litoral.

Els dies següents serà el moviment de la depressió mediterrània el que determinarà la possibilitat de més neu, però sembla que el temps vindrà dominat per la nuvolositat variable, i que, en alguns moments, la depressió tornarà a injectar prou humitat com per tornar a donar nevades a punts del litoral, del prelitoral i de les comarques nord-orientals.

Les temperatures diürnes seran molt baixes tot i que les mínimes no baixaran excessivament fins a finals de setmana, quan l’entrada de l’anticicló donarà lloc a fortes glaçades nocturnes.

Arran d’aquest pronòstic el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat un avís de Situació Meteorològica de Risc per neu.

Més informació a www.meteo.cat.

Servei Meteorològic de Catalunya
Barcelona, 5 de gener de 2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada