Les imatges, textos i vídeos d'aquest blog són propietat del seu autor.
Si algú en volgués alguna/es mes les pot demanar escribint un comentari i els hi enviaré en format original i amb resolución de millor qualitat.

diumenge, 12 d’abril del 2009

Ratolí mediterrani (Mus spretus) trobat mort al carrer a Sant Andreu de la Barca

Aquest matí ha estat trobat a l'Avinguda Constitució de Sant Andreu de la Barca, un exemplar mort de ratolí mediterrani (Mus spretus). Es desconeixen les causes de la mort, ja que no es va detectar cap marca ni ferida externa.

El ratolí mediterrani (Mus spretus) es diferencia del ratolí casolà (Mus domesticus), també localitzat a Sant Andreu de la Barca, principalment pel color del pelatge, sent el mediterrani de tonalitats més ocràcies i amb més proporció de blanc (i també clarament delimitat) a les inferiors que el casolà, de tonalitats més grisenques i amb més blanc (o sense) a les parts inferiors.

La llargària de la cua del ratolí mediterrani també serveix de gran ajuda per diferenciar-lo del ratolí casolà, sent aquesta més curta que la longitud del cos, mentre que en el casolà, aquesta és igual o més llarga que el cos.

Les orelles i els ulls són més petits en el ratolí mediterrani que en el ratolí casolà.

El ratolí mediterrani habita principalment en camps de conreu, murs de pedra i marges de boscos; mentre que el casolà és més propi d'ambients humanitzats. Aquest fet podría fer dubtar sobre la identificació del ratolí trobat al carrer, peró el cadàver estaba ubicat al costat d'una taca forestal al costat de l'avinguda Constitució, al davant del nº53.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada