Les imatges, textos i vídeos d'aquest blog són propietat del seu autor.
Si algú en volgués alguna/es mes les pot demanar escribint un comentari i els hi enviaré en format original i amb resolución de millor qualitat.

dijous, 16 de juliol del 2009

Gavià argentat (Larus michahellis) o gavià caspi (Larus cachinnans)?

Aquest matí, al riu Llobregat al seu pas per Sant Andreu de la Barca, ha estat observat enmig d'un grup nombrós de gavians argentats (Larus michahellis), un exemplar jove de gavià que mostra trets típics de gavià caspi (Larus cachinnans), malgrat que també en té de gavià argentat.

En aquest exemplar de les imatges el primer que em va sobtar és el color general molt pàl·lid del cap, típic de gavià caspi (Larus cachinanns) i el bec estret, també típic d'aquesta espècie, malgrat que les femelles de gavià argentat (Larus michahellis) també el tenen estret.

Per altra banda les potes són força curtes si les comparem a les d'un gavià caspi que són una mica llargues, donant-li un aspecte "camallarg". La posició del cos també és diferent en les dues espècies, però en aquest cas costa una mica de veure.

Un tret que ens treuría de dubtes, sería poder-li observar la part inferior de les ales, que es fosca en el gavià argentat i força pàl·lida en el gavià caspi. Peró no lo vaig poder arribar a veure.

Ho anirem mirant a veure si arribem a alguna conclusió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada