Les imatges, textos i vídeos d'aquest blog són propietat del seu autor.
Si algú en volgués alguna/es mes les pot demanar escribint un comentari i els hi enviaré en format original i amb resolución de millor qualitat.

dimecres, 1 de juliol de 2009

Onada de calor prevista entre l'01/06/2009 i el 03/06/2009

Informació extreta del Servei Català de Meteorología.

NOTA INFORMATIVA ELABORADA DIMARTS 30-06-09 A LES 12:00 h

CALORADA D’ESTIU

Entre dimecres 1 i divendres 3 de juliol es preveu un augment de la temperatura a Catalunya, sobretot a l‘interior del país.

La previsió pels propers dies indica l’arribada d’una massa d’aire càlid procedent del nord d’Àfrica que farà pujar la temperatura arreu de Catalunya. Tot i que la calor afectarà tot el país, aquest augment tèrmic es notarà especialment a les comarques interiors, ja que es preveu que la marinada freni la pujada de la temperatura prop del litoral. Malgrat això, també augmentarà la sensació de xafogor en aquesta zona.

Aquesta situació meteorològica fa preveure que es superi el llindar d’onada de calor, és a dir, la superació del percentil 98 de la temperatura màxima diària d’estiu durant 3 dies consecutius o més. Alguns valors indicatius d’aquest llindar que es podria superar són els 38.0 ºC de Lleida, els 36.5 ºC de Girona, els 33.1 ºC de Barcelona o els 31.3 ºC de Tarragona.

La massa càlida abraçarà Catalunya entre dimecres 1 i divendres 3 de juliol, i es començarà a retirar de cara al cap de setmana, d’acord amb les prediccions a mitjà termini que indiquen que la temperatura iniciarà una davallada més clara a partir de diumenge.

Durant aquest període cal destacar que, a banda de l’augment previst de la temperatura màxima les nits també seran molt càlides, ja que en molts punts del litoral les mínimes nocturnes no baixaran dels 22ºC.

A causa d’aquesta previsió el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís d’onada de calor entre dimecres 1 i divendres 3 de juliol de 2009 que afecta a tot Catalunya, tot i que amb més probabilitat a l’interior del país.

En el següent mapa es pot veure, en forma d’isolínies, el valor del percentil 98 de les temperatures màximes d’estiu:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada