Les imatges, textos i vídeos d'aquest blog són propietat del seu autor.
Si algú en volgués alguna/es mes les pot demanar escribint un comentari i els hi enviaré en format original i amb resolución de millor qualitat.

dimarts, 15 de setembre del 2009

Durbecs (Coccothraustes coccothraustes) i altres migradors per la riera del Palau

Aquest migdia, a la riera, just a l'alçada de la caserna de la guàrdia civil, han estat primer escoltats i després observats en vol 2 durbecs (Coccothraustes coccothraustes) sobre la riera desplaçant-se en direcció sud-oest.

S'han consultat alguns anuaris, i les primeres citacions postnupcials de durbecs hivernants o de pas a Catalunya, solen succeïr durant el mes d'octubre, malgrat que hi ha algunes registrades al setembre. A més, a partir d'ahir la temperatura ha baixat molt (en realitat fa una mica de fred), i no seria estrany observar espècies migradores que solen baixar més tard.

A més, s'han comptabilitzat 4 mosquiters de passa (Phylloscopus trochilus), un d'ells força marronet i no tan verdós per sobre i bastant clar per sota, no pas groguenc, que podria ser un d'aquests exemplars migrants, que no són pas rars, procedent d'àrees molt nòrdiques d'Europa (possible subespècie P. t. acredula). També 3 boscarles de canyar (Acrocephalus scirpaceus).

Amb mal temps hi ha més possibilitat d'observar més varietat d'ocells migradors, ja que es veuen obligats a aturar-se.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada