Les imatges, textos i vídeos d'aquest blog són propietat del seu autor.
Si algú en volgués alguna/es mes les pot demanar escribint un comentari i els hi enviaré en format original i amb resolución de millor qualitat.

dissabte, 21 de novembre del 2009

Mostela (Mustela nivalis) al riu Llobregat - 21/11/2009

Cap a les 9:30 del matí ha estat observada una mostela (Mustela nivalis) al riu Llobregat al seu pas per Sant Andreu de la Barca, en una resclosa prop d'un pont peatonal.

El que a primera vista semblava una rata comuna (Rattus norvegicus) pels moviments ràpids i amagant-se en petites taques de vegetació, ha resultat ser una mostela (Mustela nivalis). Es tracta d'una espècie comuna peró difícil de veure pels seus costums amagadissos. Sortia i s'amagava continuament entre les herbes i les esquerdes de la plataforma de ciment, tot observant el seu entorn, de moviments nerviosos i veloços.

La mostela (Mustela nivalis) és el depredador carnívor més petit d'Europa, està especialitzat en la caça de ratolins. Amb el seu cos prim i allargat, pot lliscar, fins i tot, pels túnels subterranis d'un talpó. Aquest tipus de preses fan que aquesta espècie sigui molt beneficiosa per als conreus i les collites.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada