Les imatges, textos i vídeos d'aquest blog són propietat del seu autor.
Si algú en volgués alguna/es mes les pot demanar escribint un comentari i els hi enviaré en format original i amb resolución de millor qualitat.

diumenge, 28 de febrer del 2010

Lles de Cerdanya (La Cerdanya) - 28/02/2010

Estany de l'Orri, congelat i cobert de neu

Durant el matí d'avui diumenge em vaig dirigir cap al Pirineu, concretament a la comarca de La Cerdanya per participar en una excursió amb raquetes de neu amb un grup d'amics, tot sortint des del refugi del Cap de Rec (Lles de Cerdanya) en direcció a l'estany de l'Orri.

Evidentment no vaig oblidar els binocles. Tot pujant per la carretera de Lles, passada aquesta mateixa població ja es creuaven algunes grives (Turdus viscivorus), que també s'escoltaven reclamar dalt de tot al refugi, al mig de la carretera es va aturar una griva cerdana (Turdus pilaris) que vaig poder observar detingudament al haver aturat el cotxe davant d'ella.

Des del refugi i per gran part del csamí, tot travessant boscos de pi negre (Pinus uncinata), s'observaven estols de trencapinyes (Loxia curvirostra), d'entre altres espècies forestals més típiques com diverses espècies de mallerengues (Parus sp.). Dalt de tot, ja a l'estany de l'Orri es vàren aixecar algunes llucaretes (Serinus citrinella).

Vista del Cadí ben enblanquinat, de pujada per la carretera de Lles

Espècies d'ocells detectades durant l'itinerari:

- Pardal comú (Passer domesticus)
- Griva (Turdus viscivorus)
- Griva cerdana (Turdus pilaris): 1 exemplar a la carretera d'accès al refugi del Cap del Rec - Trencapinyes (Loxia curvirostra)
- Llucareta (Serinus citrinella)
- Mallerenga carbonera (Parus major)
- Mallerenga petita (Parus ater)
- Mallerenga emplomallada (Parus cristatus)
- Reietó (Regulus regulus)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada