Les imatges, textos i vídeos d'aquest blog són propietat del seu autor.
Si algú en volgués alguna/es mes les pot demanar escribint un comentari i els hi enviaré en format original i amb resolución de millor qualitat.

diumenge, 16 de març del 2014

Nou punt de prospecció habitual: els camps i les basses de Can Albereda

Tot i que es troba fóra del terme municipal de Sant Andreu de la Barca, trobo que els conreus i les basses de laminació de can Albereda són punts molt interessants per a la fauna i que no he tingut l'ocasió de prospectar de forma regular des que es van crear ara fa uns 5-6 anys. La seva proximitat a Sant Andreu fa que mereixi la pena fer-hi entre 1 o 2 visites a la setmana.

Com podeu veure en el mapa, s'hi pot accedir seguint el camí que voreja el marge dret del riu Llobregat en direcció a Martorell. Aquest camí hi fa tota la volta passant per les basses i a l'entorn dels camps de conreu. Als quals em sembla que no s'hi ha d'entrar, ja que són terrenys particulars.


Foto àeria de la zona dels camps i les basses de can Albereda
amb el camí que els envolta. Google Earth.
Aparentment les basses no acullen una quantitat i varietat enorme d'ocells aquàtics, però és probable que durant els períodes migratoris es puguin veure espècies interessants.
De moment avui tan sols hi havia unes 6-7 parelles d'ànecs collverds, un parell de polles d'aigua i poc més. Destaca, aixó sí, un mascle de xarxet comú (Anas crecca) associat a una femella d'ànec collverd, tot i que més aviat semblava que la prenia com a parella, ja que fins i tot la festejava.


Conreus vora les basses
Camí cap a les basses
Basses de Can Albereda
Xarxet comú (Anas crecca) mascle
Mascle de xarxet comú festejant una femella de collverd
Xarxet comú (Anas crecca) mascle amb una femella de collverd
Noteu la diferencia de tamany de les dues espècies
Bernat pescaire (Ardea cinerea)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada