Les imatges, textos i vídeos d'aquest blog són propietat del seu autor.
Si algú en volgués alguna/es mes les pot demanar escribint un comentari i els hi enviaré en format original i amb resolución de millor qualitat.

dimecres, 15 d’abril del 2015

Pas intens de mosquiters xiulaires per Sant Andreu de la Barca

Aquest matí han estat localitzats un total de 14 mosquiters xiulaires (Phylloscopus sibilatrix) repartits per diversos espais de l'àrea d'estudi. De bon matí es vàren observar 3 exemplars a la riera del Palau, entre la riera i Can Archs. 

Després hi havia un altre exemplar en un gran lledoner en la zona ajardinada de davant l'entrada principal de Can Archs.

Al sector dels Tres Termes es va localitzar el grup més nombrós, de 5 exemplars.

Al camí que hi ha entre el meandre de Ca n'Albereda, al riu Llobregat, i el Congost de Martorell, es varen detectar 2 exemplars.

I per acabar al Sot de Can Amigó, vora la riera de Corbera, hi havia 2 individus més.

Mosquiters xiulaires (Phylloscopus sibilatrix) fotografiats avui

Es tracta de la primera citació d'aquesta espècie a l'àrea de prospecció. El més impactant és que ha estat una arribada massiva, aixó sense comptar els exemplars ni els altres punts que no es van prospectar. De ben segur que el nombre d'exemplars real era molt superior.

De fet, aquests dies a tota Catalunya en general, hi ha una arribada massiva d'exemplars d'aquesta espècie. Es pot observar en el mapa de sota, actualitzat a data d'avui.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada