Les imatges, textos i vídeos d'aquest blog són propietat del seu autor.
Si algú en volgués alguna/es mes les pot demanar escribint un comentari i els hi enviaré en format original i amb resolución de millor qualitat.

divendres, 30 de gener del 2009

Les gavinetes de tres dits a la prensa

Alguns diaris d'avui fan referència a l'aparició d'ocells marins a l'interior després del temporal de vent del passat dissabte:

El Periódico

La Vanguardia

La Razón

Diari de Girona


Informe del darrer Butlletí Electrònic de l'ICO (Institut Català d'Ornitología) referent a aquest tema:


Arribada massiva de gavinetes de tres dits (Rissa tridactyla) a l'interior de Catalunya

Fotografía de Manel Ferret

La forta tempesta de vent del passat cap de setmana, dies 24 i 25 de gener, ha provocat una entrada massiva de gavinetes de tres dits a l'interior de Catalunya. Aquest fet és realment molt inusual perquè es tracta d'una espècie de costums estrictament pelàgics i normalment només podem observar-la des d'embarcacions mar endins o en localitats costaneres molt concretes. Hores d'ara s'han observat al voltant de 300 exemplars a les conques fluvials interiors, embassaments i rius d'onze comarques diferents. També s'han vist 10 exs. en diferents indrets de la costa catalana de 5 comarques. Molts d'aquests ocells estan força debilitats i alguns han mort. Al centre de recuperació de Vallcalent a Lleida hi han arribat almenys 80 individus. Davant l'interès d'aquesta arribada, seria molt important que tothom ens eniviï totes les seves observacions d'aquesta espècie a l'adreça: ico@ornitologia.org

És convenient que durant aquests dies visiteu rius, embassaments, basses de reg i qualsevol zona humida similar ja que pot haver gavines a qualsevol lloc des dels Pirineus fins al litoral.

Les dades rebudes s'utilitzaran per a l'atles dels ocells d'hivern i també es faran arribar a diverses persones que estan recollint aquesta informació per eleborar un article. D'altra banda, en el cas que hi hagin ocells que no volin, cal avisar al cos d'Agents Rurals per tal que els portin als centres de recuperació de fauna salvatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada