Les imatges, textos i vídeos d'aquest blog són propietat del seu autor.
Si algú en volgués alguna/es mes les pot demanar escribint un comentari i els hi enviaré en format original i amb resolución de millor qualitat.

divendres, 13 de febrer del 2009

Viatgers de primavera

Informació extreta del Butlletí electrònic nº 275 de l'ICO (Institut Català d'Ornitología)

Oreneta vulgar (Hirundo rustica) femella, anellada a la primavera del 2008 al Remolar (RN Delta del lLlobregat)

Cada primavera arriben a Catalunya milions d'ocells provinents d'Àfrica. Alguns es queden a reproduir-se, però la gran majoria continuen viatge cap al centre i nord d'Europa. Es tracta del major desplaçament animal en massa que afecta les nostres contrades. Es tracta també d'un fenomen que pot ser observat amb relativa facilitat per qualsevol persona interessada.

Entre el 1 de març i el 30 de maig de 2009, el portal Recerca en Acció (
www.recercaenaccio.cat) vol fer el seguiment d'aquest procés. Setmana a setmana anirà anunciant quins ocells arriben a Catalunya gràcies a diverses estacions d'anellament situades a Catalunya, illes Balears i nord d’Àfrica. Coneixerem quins són els ocells migradors, quan hi arriben, d'on venen i a on van... Sabrem com pot ser que el mosquiter de passa, amb només 15 grams de pes, pugui desplaçar-se de Sudàfrica fins a Suècia, i quan triga a fer-ho.

L'ICO col·labora amb el portal Recerca en Acció del Departament de Recerca de la Generalitat de Catalunya. S'ofereix la possibilitat a les escoles amb alumnat d'ESO i de Batxillerat de participar activament a les campanyes d'anellament de primavera fent seguiment on-line dels resultats de les campanyes i amb una visita a algunes de les estacions d'anellament actives.

Més informació a:
http://www.recercaenaccio.cat/agaur_reac/AppJava/ca/info/090205-projecte-viatger.jsp

i a
http://www.recercaenaccio.cat/agaur_reac/AppJava/ca/noticia/090205-fem-recerca-mari.jsp

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada