Les imatges, textos i vídeos d'aquest blog són propietat del seu autor.
Si algú en volgués alguna/es mes les pot demanar escribint un comentari i els hi enviaré en format original i amb resolución de millor qualitat.

diumenge, 24 de maig del 2009

Espai Terra: Resum dels espisodis del 18/05/2009 al 22/05/2009 (5ª setmana)

Espai terra - 18/05/2009



La ventada que el 24 de gener va castigar Catalunya va deixar malparats els boscos de l'Anoia. Toni Nadal ens explica la realitat forestal de la comarca, a conseqüència de l'abandó dels conreus, i veiem quin és l'estat actual de les zones més afectades.


Espai Terra - 19/05/2009



El 24 de gener, una ventada excepcional va castigar Catalunya, amb greus conseqüències. Els boscos de l'Anoia van sortir-ne malparats. Toni Nadal ens explica la realitat forestal de la comarca, a conseqüència de l'abandó dels conreus. A més, veiem "in situ" les tasques de revegetació que s'estan fent a la tossa de Montbui.


Espai Terra - 20/05/2009



Contemplarem els paisatges que ens ofereix l'Alt Berguedà a 2.000 metres d'alçada guiats per Toni Nadal. Farem un viatge per la nostra història des del Pedraforca fins al Pi de les Tres Branques passant per poblets abandonats i per antigues mines de carbó a cel obert. També ens aturarem al museu de les mines de Cercs per saber en quines condicions s'explotaven els recursos naturals sota terra.


Espai Terra - 21/05/2009



Catalunya és un gran consumidor de cargols. Coincidint amb l'Aplec del Cargol, la Cori Calero ha anat a conèixer l'apassionant món de la helicicultura, la tècnica de criar cargols. La visita a una sala de maternitat i a una granja ens permet veure com es crien els cargols, i molts acabaran als restaurants catalans. A més, intentarem collir-ne alguns.


Espai Terra - 22/05/2009



Tan sols li va caldre un got per saber quanta pluja havia caigut en tot un camp... Jang Yeong Sil, un esclau coreà, el va inventar l'any 1441 i encara avui, en ple segle XXI, l'utilitzem per mesurar les precipitacions. Coneixem el descendent modernitzat d'aquell primer pluviòmetre. I el naturalista Martí Boada ens parlarà de la granota gripau.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada