Les imatges, textos i vídeos d'aquest blog són propietat del seu autor.
Si algú en volgués alguna/es mes les pot demanar escribint un comentari i els hi enviaré en format original i amb resolución de millor qualitat.

diumenge, 21 de juny del 2009

Espai Terra: Resum dels episodis del 15/06/2009 al 19/06/2009

Espai Terra - 15/06/2009



Francesc Mauri ens porta a l'Ametlla de Mar, on hi ha els sis únics vaixells amb llicència, al Mediterrani espanyol, per a la pesca de la tonyina roja. Coneixem una família de pescadors que després de 4 generacions segueixen treballant al mar tot i l'esforç que suposa aquesta activitat. També coneixem com s'han implementat les noves tecnologies en aquest sector.


Espai Terra - 16/06/2009



La façana litoral del Garraf presenta dues cares ben diferents, àrees abruptes amb afloraments calcaris a l'est. I al sector de ponent, hi trobem platges planes i tranquil·les. Amb Toni Nadal sobrevolem aquesta zona on conviuen activitats econòmiques força contrastades, com el turisme i l'extracció d'àrids, i hi visitem l'emblemàtica fàbrica de ciment que tots els conductors de la carretera del Garraf recorden perfectament.


Espai terra - 17/06/2009



Cori Calero ens porta en directe al far de Tossa. Allà l'espera el nét d'un farer, que ha escrit un llibre sobre fars, i ens explica les peripècies i històries de la feina en una d'aquestes torres de llanterna que des de temps immemorials han estat la llum i guia de navegants i mariners.


Espai terra - 18/06/2009



El mosquit tigre asiàtic es va detectar per primera vegada a la Península l'any 2004, a Sant Cugat del Vallès. Des de llavors s'ha expandit a quasi 90 municipis catalans. Els biòlegs consideren que els grans eixos viaris han estat la porta d'entrada d'aquest mosquit invasor. Salvador Sala acompanya un biòleg a fer controls d'aquests mosquits. Eradicar el mosquit tigre és quasi impossible, però fer que n'hi hagi molts menys depèn de la cura que es tingui en balcons i jardins.


Espai terra - 19/06/2009



El naturalista Martí Boada ens porta als Ports de Beseit, on visitem la fageda més meridional de la Península. Ens ensenya una peònia, una planta medicinal de gran bellesa i molt difícil de veure. També analitzarem la gran varietat d'espècies de plantes que podem descobrir en pocs metres, juntament amb les defecacions dels animals que ens informen dels vegetals que conviuen amb ells.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada