Les imatges, textos i vídeos d'aquest blog són propietat del seu autor.
Si algú en volgués alguna/es mes les pot demanar escribint un comentari i els hi enviaré en format original i amb resolución de millor qualitat.

dissabte, 27 de juny de 2009

Nova espècie de papallona per a Sant Andreu de la Barca: la Colias alfacariensis

Aquest matí, al riu Llobregat. s'han detectat dos exemplars de Colias alfacariensis. Primera citació per a Sant Andreu de la Barca.

Amb un aspecte general semblant al de la papallona de l'alfals (Colias crocea), la Colias alfacariensis se'n diferencia clarament per la seva coloració, d'un groc llimona en els mascles i d'un blanc brut en el cas de les femelles. En la part superior de les ales anteriors presenten una franja negra ocupant les zones marginal i submarginal, franja tacada de groc o de blanc segons el sexe. La cara inferior de les ales és molt semblant a la que presenta la papallona de l'alfals, això sí, una mica més clara.

Colias alfacariensis és present arreu dels Països Catalans, tot i que més localitzada ja que només vola pels terrenys calcaris on pot trobar la planta nutrícia per a les larves. És una espècie polivoltina que agrada d'indrets secs i pedregosos i on sigui present el desferracavalls (Hippocrepis comosa), planta de la qual s'alimenten les larves.

Mascle de Colias alfacariensis - Fotografia de Peter Eeles

Femella de Colias alfacariensis - Fotografia de Peter Eeles

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada