Les imatges, textos i vídeos d'aquest blog són propietat del seu autor.
Si algú en volgués alguna/es mes les pot demanar escribint un comentari i els hi enviaré en format original i amb resolución de millor qualitat.

diumenge, 1 de novembre del 2009

Entre bolets i titelles

Recentment s'ha enjardinat amb gespa (tot i que creixen tota mena d'altres espècies vegetals) en una zona ubicada entre el marge esquerre de la riera del Palau al davant i el nou polígon industrial. Val a dir que en aquest lloc ja hi va haver gespa, pero es va deixar de mantenir i es va convertir en una zona erma amb herbes de tot tipus i assecades per la calor estiuenca.

En aquest punt, gràcies als adobs (restes d'escorça de pi triturada) que s'han afegit per facilitar el creixement de la gespa, s'hi han desenvolupat una bona varietat de fongs en un espai relativament petit; fins a 6 espècies diferents han estat trobades, malgrat que només dues han pogut ser identificades correctament i, a més, són espècies comestibles: es tracta del camperol (Agaricus campestris), compte amb aquest primer ja que hi han espècies semblants metzinoses, i el bolet de tinta (Copinus comatus).

Bolets de tinta (Coprinus comatus)

Camperols (Agaricus campestris)

Bolet de la família de les tricolomatàcies (espècie desconeguda)

Bolet d'espècie desconeguda

Una altra espècie de bolet desconegut

Detall de l'espai, al marge esquerre de la riera del Palau

A més en aquesta mateixa zona hi havia un bon nombre d'ocells, entre els quals hi destaquen les titelles (Anthus pratensis) que es repartien per la gespa cercant insectes, tot caminant de forma espasmòdica (com les cueretes) i aturant-se immòbils per observar els possibles depredadors.

També s'han detectat algunes altres espècies hivernants, com el pinsà comú (Fringilla coelebs), la cotxa fumada (Phoenicurus ochruros) i un grupet de lluers (Carduelis spinus) que volaven riera amunt. En aquest matí de boira ha estat escoltada una xivita (Tringa ochropus), que segurament intentava orientar-se durant el seu desplaçament migratori.

Altres espècies d'ocells detectades a la zona:

- Xivita (Tringa ochropus): 1 exemplar escoltat en vol
- Pinsà comú (Fringilla coelebs)
- Lluer (Carduelis spinus): 4 exemplars en vol cap al sud
- Pardal xarrec (Passer montanus)
- Cotxa fumada (Phoenicurus ochruros)

Titelles (Anthus pratensis)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada