Les imatges, textos i vídeos d'aquest blog són propietat del seu autor.
Si algú en volgués alguna/es mes les pot demanar escribint un comentari i els hi enviaré en format original i amb resolución de millor qualitat.

diumenge, 7 de juny del 2009

Espai Terra: Resum dels espisodis del 01/05/2009 al 05/06/2009

Espai terra - 01/06/2009



Toni Nadal visita la zona costanera del Maresme i el Parc Natural del Montnegre, amb poc més de 700 metres d'altitud. També visitem els agricultors d'un dels hivernacles de maduixes i hortalisses de la zona i hi parlem. Finalment, des de l'aire observem la riera d'Arenys i les platges, un dels reclams turístics de la zona


Espai terra - 02/06/2009



Les plantes invasores poden arribar a ser un gran problema mediambiental i econòmic. Hi ha diverses raons que han fet proliferar algunes espècies pel nostre territori. Salvador Sala visita l'àrea protegida del delta del Llobregat i el parc de Collserola, des d'on els biòlegs ens expliquen què fan per reduir els efectes negatius d'aquestes plantes invasives.


Espai Terra - 03/06/2009



Cori Calero visita el Parc Agrari del Baix Llobregat, una zona molt fèrtil, amb molt bon clima, però que ha quedat greument condicionada pel creixement urbà. Els pagesos de la zona ens demostren com l'agricultura encara sobreviu en aquesta comarca barcelonina, trinxada per autopistes, línies de ferrocarril i zones industrials.


Espai terra - 04/06/2009



Visitem el Pallars Sobirà i seguim el camí del descens de l'aigua per creuar la comarca des del Port de la Bonaigua fins a Sort. En aquest recorregut contemplem els cavalls bretons que passaran tot l'estiu als prats i l'avetosa més important del Pirineu, la Mata de València. També fem parada a Son, Esterri d'Àneu, Llavorsí i Sort, on els esports d'aigües braves han agafat un gran protagonisme.


Espai terra - 05/06/2009



Martí Boada ens farà una ruta pel delta de l'Ebre, on veurem els camps d'arròs i com hi creixen algunes xufles, que són dolentes per a aquests conreus. Observarem les petjades d'unes fotges i aprofitarem l'avinentesa per desplaçar-nos als aiguamolls de l'Empordà, on aquests ocells tenen unes cries.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada