Les imatges, textos i vídeos d'aquest blog són propietat del seu autor.
Si algú en volgués alguna/es mes les pot demanar escribint un comentari i els hi enviaré en format original i amb resolución de millor qualitat.

dimarts, 9 de juny del 2009

Fotografiades unes larves de mosquit tigre (Aedes albopictus) en un platet per a testos

Aquesta tarda han estat trobades, en un platet d'un test, en un jardí privat, un bon nombre de larves mosquit tigre (Aedes albopictus). Per tal de realitzar les fotografíes s'han capturat alguns exemplars amb una xeringa (evidentment la resta han estat eliminats i buidats tots els recipients amb aigua, per poca que n'hi hagi), i s'han situat en una tapa d'un pot.

Aixó demostra la fàcil propagació d'aquesta nova espècie per la nostra zona, on ja roman des de fa uns anys.
Jo mateix vaig rebre la primera picada aquest any enguany, a la zona de la riera de Corbera, ara fa un parell de setmanes.

Aixó demostra que cal anar amb compte i vigilar els recipients amb aigua que hi tinguem al voltant perque, encara que hi hagi molt poca, aquesta espècie es pot desemvolupar igualment amb éxit.

En aquests individus s'aprecia clarament, a través del seu cos transparent, la gran quantitat d'algues petites que consumeixen per tal de poder desenvolupar-se, així com les petites partícules vegetals que hi ha a l'aigua al seu voltant

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada