Les imatges, textos i vídeos d'aquest blog són propietat del seu autor.
Si algú en volgués alguna/es mes les pot demanar escribint un comentari i els hi enviaré en format original i amb resolución de millor qualitat.

dimarts, 7 de juliol del 2009

Estrenem pluviómetre

Ja fa aproximadament un parell de setmanes que vaig instal·lar un pluviómetre al jardí, per mesurar la quantitat de pluja que cau després de cada precipitació a Sant Andreu de la Barca, i aquesta tarda ja s'ha fet el primer registre.

Normalment la lectura es realitza cada 10 hores. Un litre caigut en un metre quadrat assoleix una alçada d'un milímetre. Per a la mesura de neu es considera que l'espessor de neu equival aproximadament a deu vegades l'equivalent d'aigua.

Aquest és un pluviómetre senzill, per fer registres a casa. Al mercat també podem trobar-ne d'altres més complexos i molt més cars.

El resultat obtingut ens indica que la precipitació caiguda entre les 14:30 i les 14:45 aproximadament que ha durat el xàfec (malgrat que ara mentre escric el missatge torna el ploure) és de 9 litres per metre quadrat (l/m2). Déu n'hi do, i només en 15 minuts!!!

Al final del dia hi tornaré a fer la lectura complerta de tota la jornada.

2 comentaris:

  1. Hola amigo, cuantos mm han caido hoy?? Yo en mi pluvio marca 52mm

    ResponElimina
  2. Hola Dani. Lo hemos clavado, a mi también me salieron 52 mm. Un saludo.

    ResponElimina