Les imatges, textos i vídeos d'aquest blog són propietat del seu autor.
Si algú en volgués alguna/es mes les pot demanar escribint un comentari i els hi enviaré en format original i amb resolución de millor qualitat.

dissabte, 1 d’agost del 2009

Odonats a la riera de Corbera - 01/08/2009

El mátí no va acompanyar gaire per tal de poder mostrejar odonats, ja que hi havia molt poques estones de sol, i el cel romania ennuvolat durant llargs períodes, no donant temps a l'aire per escalfar-se prou i fer sortir els insectes, que en aquell momento s'hi estaven immóvils a les branques i les fulles de la vegetació.

Malgrat que la zona de la riera de Corbera, entre la seva desembocadura al riu Llobregat i el pont de can Amigó (prop de la urbanització de La Soleia), sembla que hi ha un hàbitat molt adient per acollir una bona diversitat d'espècies, de ben segur que no van sortir-ne totes en el dia d'avui, caldrá fer una nova prospecció un dia que hi hagi més bonança.

Entre les espècies observades, hi destaca el zigòpter Calopteryx haemorrhoidalis, molt abundant en aquest sector de la riera, especialment al seu curs baix, a la zona dels horts.

Espècies d'odonats detectades avui a la riera de Corbera:

- Calopteryx haemorrhoidalis: molt abundant
- Platycnemis latipes: 1 mascle a la riera
- Sympetrum fonscolombii: 1 femella a al zona del bosc

Calopteryx haemorrhoidalis mascle

Calopteryx haemorrhoidalis femella

Platycnemis latipes mascle

També s'han observat altres habitants de la zona prou interessants...

Conocèfal gros (Ruspolia nitidula) femella

Barb de muntanya (Barbus meridionalis) jove

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada