Les imatges, textos i vídeos d'aquest blog són propietat del seu autor.
Si algú en volgués alguna/es mes les pot demanar escribint un comentari i els hi enviaré en format original i amb resolución de millor qualitat.

dijous, 22 d’octubre del 2009

El servei meteorològic de Catalunya preveu més pluges i fortes ventades per dijous

Nota informativa elaborada dimecres 21-10-09 a les 17:00 h

EL SERVEI METEOROLÒGIC DE CATALUNYA PREVEU MÉS PLUGES I FORTES VENTADES PER DIJOUS

La pluja caiguda les darreres hores ha afectat tot el territori, tot i que les quantitats més importants s’han enregistrat al Pirineu, al Prepirineu i al litoral i Prelitoral de Tarragona.

La previsió per dijous indica el ràpid aprofundiment d’una depressió que provocarà noves precipitacions i vents forts.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, inscrit al Departament de Medi Ambient i Habitatge, el front que durant les darreres hores ha deixat quantitats destacades d’aigua s’allunya de Catalunya. Les precipitacions es van iniciar dimarts al matí a la zona del litoral i del Prelitoral de Tarragona i Barcelona, i es van mantenir en aquesta zona fins al vespre. Durant la nit i matinada van aparèixer noves precipitacions per l’oest de Catalunya, que amb el pas de les hores han acabat escombrant tot el país d’oest a est fins dimecres al migdia.

Després d’una pausa d’unes hores en les precipitacions, la previsió indica la formació d’una nova depressió que creuarà el nord de la Península Ibèrica d’oest a est al llarg de dijous. Els models meteorològics indiquen un sobtat aprofundiment d’aquesta depressió aproximadament sobre les Illes Balears entre les 14 i les 20 hores.

A causa d’aquesta situació meteorològica, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos de Situació Meteorològica de Risc per pluja i vent, ja que es preveu un nou episodi de precipitacions per dijous al matí que afectarà sobretot la zona del litoral i del Prelitoral. De cara a la tarda, un cop s’hagi allunyat la pertorbació, s’espera una forta ventada de mestral que pot donar ratxes superiors als 90 km/h a punts de Catalunya, especialment a les zones més altes del Prelitoral sud.

Aquesta previsió està subjecta a possibles canvis en funció de la trajectòria que acabi seguint la depressió.

Més informació a www.meteo.cat

Servei Meteorològic de Catalunya

Text original a: http://www.meteo.cat/mediamb_xemec/servmet/pagines/Premsa/notainformativa211009METEOS.pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada